Events Calendar

Forskardagar 2017

Möt universitetets forskning med din klass
Är du lärare eller kanske en av våra framtida studenter? Ställ dina frågor direkt till våra nyblivna forskare under Forskardagarna 2017

När: 3–5 oktober 2017, start kl 9.00

Var: Aula Magna

Foto: Nilklas Björling

Under tre dagar berättar våra nyblivna doktorer om sin forskning i korta populärvetenskapliga föreläsningar. Du möter också våra forskare i fördjupande samtal om aktuella ämnen från Stockholms universitets fyra stora forskningsområden: humaniora, samhällsvetenskap, juridik och naturvetenskap. Tiden är i år satt till 9–13 alla tre dagarna. Vi återkommer med schema för dagarna i början av augusti.

Ingen föranmälan
Årets Forskardagar hålls liksom förra året i Aula Magna. Att besöka Forskardagarna är gratis och öppet för alla. Ingen föranmälan krävs för att delta, men eftersom antalet platser är begränsat är det först till kvarn som gäller. För att få tillträde till ett föredrag måste du som besökare vara på plats i tid.

Vetenskap för alla
Forskardagarna riktar sig framför allt till dig som gymnasieelev eller lärare på gymnasienivå. Alla föreläsningar samtal och aktiviteter är populärvetenskapligt inriktade och handlar förutom om aktuell forskning också om varför forskning är viktigt och om vad Stockholms universitet kan erbjuda blivande studenter.

För kontakt e-posta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Robim BlomdinBolin forskare Robin Blomdin (Institutionen för naturgeografi – NG) är med på årets Forskardagar

Onsdag den 4 oktober presenterar Robin sin avhandling på ett populärvetenskapligt sätt kl 11.00–11.45 i Aula Magna, höger hörsal.

Titeln på föredraget är: "Hur stora var Centralasiens glaciärer under den senaste istiden?".

Efter föredraget kl 12.00–12.45 visas filmen "Through the valleys" med Robin på fältarbete i Mongoliet, en dokumentär om hur det är att vara doktorand.

Välkommen!

 

 

Back

JEvents v2.2.3   Copyright © 2006-2012

Bolin Centre for Climate Research
A collaboration between Stockholm University, KTH and the Swedish Meteorological and Hydrological Institute | Web administrator This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.